Natracare се залага многу повеќе од само органски и природни производи. Kомпанија, која е високо наградувана, етичкa компанија посветена на природни и органски решенија за личната здравстевна заштита, оставајќи нежни и пријатни отисоци на нашата планетата.

Во сите женски хигиенски производи и во производите за нега на бебиња, се користат само органски и природни материјали кои ги задоволуваат највисоките органски, еколошки и биоразградливи стандарди, кои доаѓаат од производителите на суровини кои ги управуваат и ги контролираат ресурсите со почит и ги споделуваат нашите принципи.

Сузи Хјусон (SUSIE HEWSON) - Мајка на две деца, основач, сопственик и развивач на Natracare, добитник на наградата за жена во етички бизнис и избран член на Кралското друштво на уметности (FRSA).

Natracare започна во 1989 година со целосен асортиман, вклучувајќи ги првите во светот сертифицирани органски памучни тампони и целосно без хлор хигиенски влошки и секојдневни хигиенски влошки. Но оваа беше само почеток на потрагата.

Повеќекратно наградуваниот асортиман од Natracare на органски памучни тампони, хигиенски влошки, секојдневни хигиенски влошки, хигиенски влошки за доилки и влажни марамчиња се единствени потоа што се направени само од сертифицирани органски и природни, одржливи обновливи материјали кои се биоразградливи и „compostable “.


Најновите истражувања спроведени од страна на „The Ethical Company Organisation “ покажуваат колку е силна етичката посветеност на Natracare со добивањето на највисок „ECI“ резултат за хигиенска заштита.

Повеќе информации на: http://ethical-company-organisation.org/


без тестирање на животни

Вегетаријанската асоцијација е најстарата вегетаријанска организација во светот. Таа е едукативна организација за промовирање, разбирање и почитување на вегетаријанскиот начин на живот.

Повеќе информации на: https://www.vegsoc.org/