Водечкa на патот - ЛОГОНА лидер во иновации

"Подобро е можно" од почетокот е размислувањето на ЛОГОНА. Како резултат на тоа, лабораторијата на компанијата не само што даде сертифицирана и автентична природна и органски козметика, таа исто така преку своите безброј пионерски иновации влијаеше на производите кои се денес присутни на пазарот на природна козметика.

Иновации - ЛОГОНА ПРВА ПРОИЗВЕДЕ:

1984 - Уште под името на “Lorien Goods”, компанијата ja развива првата природна козметика за луѓе наклонети кон алергии.

1985 - Компанијата на гермаскиот пазар ги лансираше првите растителни бои за коса, без синтетички состојки.

1988 - Создаден е првиот органски природен производ за заштита од сонце.

1989 - ЛОГОНА го произведе првиот природен декоративен козметички производ.

1998 - Произведена е првата колекција “AGE PROTECTION - Заштита од стареење”.

2003 - ЛОГОНА го понуди на пазарот првиот BDIH сертифициран шампон.

2004 - ЛОГОНА ја произведе колекцијата за секојдневна нега - првата природна козметичка колекција за нега на целото семејство.

2005 - По повеќегодишен развој, ЛОГОНА ја лансираше на пазарот првата кремаста боја за коса во туба, целосно без синтетички адитиви.

2007 - Прва природна паста за осетливи заби е лансирана на пазарот.

...

Повеќе информации: www.logona.de/en/logona/innovations