Мојата природа - ЛОГОНА природна козметика

Идеализмот и еланот што некогаш ја создададе ЛОГОНА продолжува да ја креира компанијата и денес. Како пионер на природната козметика, повеќе од 35 години има доверба во моќта на растенијата. Постојаното истражување, развојот и унапредувањето создаде голем број на строго контролирана (сертифицирана) природна органска козметика, која ги негува мажот и жената, како и целото семејство, од глава до пети. Производи со кои ЛОГОНА го изразува односот кон светот. Длабоката почит кон природата. Љубовта кон животот. Општествената одговорност. Под името на брендот може целосно да се идентификуваат. Вчера, денес и во иднина.

 

 • ЛОГОНА верува во моќта на природата

  • Суровини од контролирано органско производство и од саморастечки растенија
  • Чисти растителни масла и активни состојки
  • Растителни екстракти од сопствено производство
  • Без парафини, парабени и силикони
  • Без синтетички конзерванси или бои 
 • ЛОГОНА ја преземе одговорноста за нашата планета

  • Природни состојки
  • Еколошки пакување
  • Докажана еколошко производство
  • Без генетски модифицирани или радиоактиви суровини и амбалажа 
 • ЛОГОНА гарантира органски квалитет – произведен во Германија

  • Искуство со децении во развој и производство на природна козметика
  • Обезбеден квалитет преку континуирани контроли на суровините и амбалажата
  • Сертифициран производ од страна на независни органи
  • Меѓународна ознака за квалитет гаранција за највисок стандард на природната козметика 
 • Цврста посветеност кон правичноста

  • Партнерска соработка со клиентите и добавувачите
  • Услови за работа со семејни компании за органско производство
  • Локален и глобален општествен ангажман
  • Поддршка на проекти за фер-трговија од целиот свет 
 • Хуманоста започнува каде завршува тестирањето на животни

  • Против тестирања на животни
  • За алтернативни методи на тестирање
  • Користење на традиционално докажани суровини
  • Понуда на вегетаријанска производи 
 • 1