ЛОГОНА FREE – нежна грижа за многу чувствителна кожа

Под влијание на негативните фактори како што се температурните промени, стресот или несоодветната нега, многу чувствителна кожа реагира многу посериозно. Со FREE, ЛОГОНА разви палета на производи специјално наменети за многу чувствителна, иритирана и кожа склона на алергии.
ЛОГОНА FREE производите содржат само најблаги природни состојки кои ѝ помагаат на чувствителната кожа да ја врати рамнотежата и здравиот изглед. Тие ја штитат и го зајакнуваат нејзиниот хидролипиден слој кој претставува прва одбранбена линија против негативните влијанија на надворешната средина.
ЛОГОНА FREE производите исто така се идеални за употреба за време на хомеопатски третман.
 
ЛОГОНА FREE – нежна грижа за многу чувствителна кожа
Темелни дерматолошки испитувања го пратеа секој чекор во развојот на ЛОГОНА FREE производите. Секој производ има сертификат DAAB (германско здружение за алергија и астма).
 
ЛОГОНА FREE – резултати од извршено тестирање
Во 2005 година, речиси 200 членови на DAAB (германско здружение за алергија и астма) ja тестираа колекцијата FREE. Групата која беше тестирана опфаќаше 83 % волонтери директно погодени од алергии. Резултатите покажале дека на 78% од волонтерите е карактеризирана кожна компатибилност со колекцијата FREE како "добра" или "многу добра". Покрај тоа, на 36% од волонтерите е забележано значително подобрување на нивниот тен.

  

ЛОГОНА гаранција за квалитет
 
  • Во согласност со строгите критеруими на BDIH за сертифицирана природна козметика
  • Тестирана и одобрена од страна на германското здружение за алергија и астма - DAAB
  • Дерматолошки испитана
  • Без синтетички бои, мириси и конзерванси
  • Без парафински масла или било кои други суровини од нафтената индустрија
  • Made in Germany: развиена и произведена во Германија
  • Произведена од растителни масла и екстракти од ОРГАНСКО производство
  • Без тестирање на животни
  • Повеќето од производи се "vegan" (без суровини од животинско потекло), без глутен и без лактоза