Производите кои содржат ХИЈАЛУРОНСКАТА киселина на сосема природен начин ја задоволувват потребата на кожата за еластичност и цврстина. ХИЈАЛУРОНСКАТА киселина природно се наоѓа во кожата (дермисот) и служи за дополнување на водосврзувачкиот капацитет на кожата. Бебињата имаат најмногу и затоа нивната кожа е совршена, хидрирана, еластична и со одлична цврстина.

Со текот на годините, а особено после 25 година, нивото на ХИЈАЛУРОНСКАТА киселина се намалува и потребно е нејзино надополнување за да кожата остане подолго млада и здрава. Важно е да се напомене дека нема никакви токсични, ниту било какви иритирачки реакции на кожата, доколку се користи ХИЈАЛУРОНСКА киселина која потекнува од микроорганизми "Streptococcus equi".

Со користењете на ЛОГОНА производите кои содржат ХИЈАЛУРОНСКА киселина која потекнува од микроорганизми "Streptococcus equi" се намалуваат брчките и се спречува нивно создавање.

Новата колекција на ЛОГОНА „AGE PROTECTION - Заштита од стареење“ за нега на кожа содржи ХИЈАЛУРОНСКА киселина како и ЛОГОНА гелот за околу очите за нега на сува и осетлива кожа од органска ружа и органско алое.

Дневна крема - Age Protection

 
 
Новата ЛОГОНА „Age Protection“ колекција можете да ја купите преку Е-Продавница: http://www.bioorganica.mk/