Hamamelis virginiana е листопадна грмушка со потекло од Северна Америка. Расте до 6м висина, а цветот е жолт, поретко портокалов или црвен. Иако потеклото е од Америка, неговата примена уште одамна им била позната на Индијанците, кои го користеле за лечење на рани.

Аргановото (мароканско) масло е скапоцен продукт од “дрвото на животот”(Argania Spinosa).Се добива на традиционален начин, со рачно мелење на плодовите, при што се добива паста ( amlou) од која со преработка се добива самото масло. За да се добие 1 литар масло потребни се околу 100 килограми свежи плодови, што укажува на тоа колку скапоцен е овој производ.

Витамини, ензими и минерали, спакувани во прекрасна амбалажа. Совршено припремени препарати, а со назив на пакувањето како маски, млека и серуми се само еден од видовите за нега на кожа во таканаречените „AGE PROTECTION“ третманите.