ГОЏИ БОБИНКИТЕ:

- содржат 18 амино киселини што е 6 пати повеќе од восокот на пчелите,
- содржат повеќе бета каротен од морковот и повеќе железо од спанаќот.
- содржат повеќе витамин Ц од портокалот и се сметаат за еден од најдобрите извори на витамин Ц.
- содржат цинк, селен, фосфор, калциум и ГЕРМАНИУМ.
- богати се со витамини Б1, Б2, Б6 и витамин Е кој е силен антиоксидант а кој ретко се наоѓа во овошјето.

Гоџи бобинките значително ги ПОДМЛАДУВААТ клетките на кожата и го поттикнуваат нивно брзо ОБНОВУВАЊЕ. Длабински ја хидрираат и хранат кожата.

Желба на секој родител е неговото бебе да биде чисто и да мириса убаво. За тоа е свесна и хемиската индустрија, која во бебешките препарати додава мириси, со цел да ја зголеми потрошувачката. За да се продолжи рокот на траење во бебешките производи се додаваат конзерванси т.н парабени.

Студиите покажале дека антиперспирантите и дезодорансите и не се така безопасни.
 

Дали сте се запрашале дали стикот кој секојдневно го користите го загрозува вашето здравје?

Нането ( menthа piperita) е една од најпознатите лековити билки, која отсекогаш се користела во народната медицина. Лековитите особини кои порано не биле научно потврдени, денеска се испитани преку многуб ројни научни истражувања.